A WordPress 3.0 megjelenésével ez a tartalomkezelő rendszer kinőtte a csak blog motor funkcióját. Innentől kezdve teljes értékű tartalomkezelő rendszer lett a WordPress.

Vannak olyan “rejtett” funkciók a WordPress platformban, amiket csak programozók tudnak aktiválni. Vannak egészen bonyolult megoldások, amikkel szinte korlátlan lehetőségeket kapunk és bármilyen honlap megoldható. Nagyon fontos ezeknek a funkcióknak a megfelelő használata, mert a nem szakszerű programozás gondokat is okozhat.

A WordPress rendszert 2010. óta tanulom programozási szinten. Több egyedi funkciót leprogramoztam és egyedi kiegészítőket készítettem. A Prémium WordPress Csomagok is tartalmaznak egyedi programozást, amivel további extra funkciók érhetők el.

A Genesis keretrendszerben is fantasztikus új lehetőségek vannak, ha valaki érti a WordPress programozását és a Genesis keretrendszer felépítését. 2010-ben vettem meg a Genesis keretrendszer fejlesztői verzióját. Azóta WordPress honlapokhoz csak a Genesis keretrendszert használom, mert ez biztosítja a megfelelő rugalmasságot, biztonságot és a legjobb keresőoptimalizálási beállításokat.

A WordPress platform és a Genesis keretrendszer megismerésével szinte bármit meg tudok valósítani a honlapodon. Vállalok egyedi sablonkészítést, egyedi kiegészítők programozását, amivel teljesen új funkciókat lehet a honlaphoz adni.